2010. június 8., kedd

Mai finom

Egy kis előkészítést igénylő,de igen gyorsan család elé pakolható eledel,mely mai fantáziám eredménye:

Fűszervajas karajszeletek tavaszi burgonyával:

Az előkészítés fejezete:
1.A karaj sorsa legyen az,hogy a vékonyra szeletelt,s kicsit megpaskolt húsokat pácold be a következő egyveleggel,s hagyd legalább 5-6 órát állni,de ha előző nap sikerül ,ez még sokkal jobb.
(8 kanál olivaolaj,2 ev.kanál mustár,1 ev.k szójaszósz,csipetnyi őrölt bazsalikom,bors)
2.A fűszervaj:10 dkg teavajhoz tégy 1 evőkanál tejfölt,1 teáskanál fokhagyma fűszersót,kicsi borsot és 1 teáskanál gulyáskrémet.Sorsa neki legyen az,hogy hengert formázol belőle,s folpack fóliába tekerve beteszed a mélyhűtőbe.Tálaláskor elég,ha kiveszed a fagyasztóból,s vagy a tányérok szélére karikázod,vagy hagyod a nudlit had háborúzza meg a család.
3.A tavaszi burgonya kitaláció:újburgonyát megtisztítod és karikára vágod,majd vajon megpárolod egy teflon sütőben.Közben szimultán 3-4 szál felkarikázott vajaskarottát ugyancsak vajon megpárolsz.Ha mindkettő puha,akkor összeöntöd a két szépséget,a végén sózod és borsozod.

Az elkészítés fejezete:
Ripsz ropsz kisütöd a szeleteket,alá nem kell semmit sem tenni,mert a pác elég zsiradékot ad.
Melegítsd meg a köretet,vedd elő a fűszervajat.

Az étel sorsa meg legyen az,hogy megeszed,mivel a fotót már nálunk sem élte meg :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése