Előre is elnézést kérek a jelenleg is fogyókúrázóktól,a mindig éhesektől és azoktól is akik receptes blogot írnak:)
De az " Almás Ilonka" pite receptet úgy gondolom meg kell osztanom a közönséggel.Ételfotós nem vagyok,a koszos tepsit is sikerült lekattintanom....
Na,szóval írom,hogy hogyan is pakold össze.Előre megmondom,hogy ez nem az a 20 perc alatt bedobom a sütőbe süti, de megéri elpőcsikélni vele,mert a nem édes de fenséges kategórihoz tartozik.
Végy 2 kg almát,pucold meg,vágd vékony cikkszeletekre és tedd egy edénybe fel a tűzre megfőni.(eredetileg meg kellene reszelni,de minek,mikor úgyis szétfő...).Pár evőkanál vizet,1 fél citrom és egy mandarin levét csurgattam hozzá,meghintettem némi fahéjjal,egy zacskó vaníliás cukorral és beleszórtam egy jó maroknyi sütős mazsolát.Megfőtt,megpuhult,utána meg krumplitörővel kicsit megdzsuváztam.A masszának ki kell hűlni.
A tésztához végy egy Rama margarint,és morzsold el 60 dkg liszttel,15 dkg porcukorral , 1 sütőporral,2 tojás sárgájával,egy tojás fehérjével és kb 2 evőkanál tejföllel vagy kefírrel,meg természetesen ne maradjon ki a csipet só sem. Na, itt azt hiszed ebből sosem lesz tészta,mert porzik,szétesik,de egyszer csak gömböc lesz belőle.Ha kész,szedd kétfelé a tésztát,s az egyiket egy kirámázott lisztezett tepsibe terítsd és nyújtsd ki.
Szórd meg kb. 2 maroknyi darált dióval(egyrészt fini lesz,másrészt meg nem ázik el a tészta). Ezután terítsd el rajta a kihűlt almamasszát,borítsd rá a tészta másik kinyújtott felét is.Kend meg a tetejét 2 tojás felvert fehérjével,és szórd meg még két-három marék darált dióval.
Sütése nagy figyelmet kíván.Először 100 fokon süsd a sütő alján,legalsó polcán,30 perc elteltével helyezd középre és 150 fokra állítsd a sütőt.Ha aranybarna és a tűpróba is okés,akkor kész .
Jó étvágyat ismét:)
jól látom a mazsolát a képen??
VálaszTörléshttp://www.youtube.com/watch?v=G4xlJ2AO2vA
VálaszTörlés;))
Jól hát! De oda is írtam,nem olvasta kedves ????
VálaszTörlésNyalom a pitémet...
VálaszTörlésKend nagyon ügyes!!
VálaszTörlésJól kinéző ez a cucc, nyugodtan indíthatna főzős blogot is, ámbár látom témát adnak a kisméretűek is bőven:)
Nem olvasok csak a képeket nézegetem :))
VálaszTörlésHjaj,az egy méter alattiak bőven nyújtanak mosolyfakasztó cuccot,de ami jó,az jó és felkerül.Főzősblogot meg nem indítok:D Rossz tulajdonságom az,hogy mindig hozzáképzelem mit raknék még ÉN bele:)Sütéssel hadilábon álltam,de egyre bátrabb vagyok,s ez a TE vakondtúrásod eredménye!!!
VálaszTörlésÓ jajj, ennek örülök:)))
VálaszTörlésÉn is csak addig érek rá ilyesmire, míg majd egyszercsak valami törpe nem teszi a fakanalat a kukába, a fényképezőt meg a wc-be.
Én is minden receptet átvariálok, ez benne a jó. Tedd bátran, a gyereknevelés mellett ezt is ügyesen csinálod! (buksisimogat)
:)