2011. április 20., szerda

Álarcos brokkoli a VasLadynek


Kis családunk mostanában minden héten elfogyaszt egy brokkolit vagy levesformájában( reszelt sajttal,pirított kenyérkockákkal) , vagy pedig ebben a kitalációban( hogy magát a brokkolit rejtve tálalhassuk).A brokkoli jó növényi vasforrás kispajtásával a spenóttal,ha a máj nyögve nyelve csusszanna.

Brokkoli álarc :


Hozzávalók kb.4-6 személyre:

-2 tasak rizs( főzd meg)
-1 csirkemell filé(vágd kisebb kockákra,vajon fokhagymával, sóval borssal süsd meg egy olyan edényben,amiben majd az összes mennyiséget keverheted, pl.vok)
-1 jó nagy fej brokkoli(párold meg vajon,esetleg sózd meg kicsit,vajpuha legyen,párolódjon teljesen mini apró darabkákra,szinte pépre,villával segíts már neki ebben,jó?!)
-2 tömlős ömlesztett sajt
-0,5 dl főzőtejszín
-tetejére tejföl
-reszelt sajt
-fűszerezd oreganoval,bazsalikommal,borssal.

Naszóval ha előfőzted és sütötted az összetevőket,akkor onnantól fogva gyerekjáték az egész, mert zuttyantsd mindet vissza a vokba,keverd össze,majd kivajazott tepsibe vagy jénaiba döntsd beléje, kend meg a tetejét jól tejföllel és szórd meg reszelt sajttal.
Ha van otthon még esetleg morzsolt kukorica, vagy bármilyen más párolható zöldség, színesítsd nyugodtan vele.De ha épp nem tudsz magaddal mit kezdeni,akkor tejföl helyett rittyents egy kis beshamell mártást,s azzal fedd le.

Fotó lehet hogy lesz,de szerintem mire eszembe jut csak az üres tálat fogjátok látni...Ló Étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése