2011-09-20 a 12.éves kisóriás és tortája |
Első oroszkrémtorta próbálkozásom |
Recept:
Oroszkrém torta
Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
- 6 dl tejszín
- 5 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin
- fél rúd vanília
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
Mindent a recept szerint készítettem,a krémmel sokat bénáztam,de nagyon finom lett!!! Egy tartalmas, rendkívül finom és könnyed torta sikeredett belőle.
A gyerek elkészítési receptje viszonylag egyszerű és gyors, a sütés lehet sokáig tart majd, de a végeredmény 12 év elteltével azt mondom TÖKÉLETES !!!
Boldog szülinapot!!!!!!!! Gartulálok mindkettőhöz, szépek, édesek, jól sikerültek :-)!
VálaszTörlésMillió puszival: kacsarét
Millió Puszi Nektek !!! Olvastam a lázongást :( Tessék kérem nem ilyeneket produkálni!!!
VálaszTörlés