2010. március 17., szerda

Babalátogató váró költemények-Ismét Anyaszáj

Mamám mindig azt mondja,le kellene írni,amit alkotok.Szeretek főzni,a sütés viszont nem a barátom,s bevallom nem is szeretem a süteményeket,csak fagyival és csokival(de jó sokkal) lehet megvesztegetni.Úgy gondoltam leírom rövid és gyors receptjeimet,melyeket kitaláltam.Kénytelen az ember gyerekkel,vagy gyerekekkel gyorsabban főzni,s hasonló gondolatokat gyűjteni,mert mikor már főzés közben többen is rángatják a gatyaszárat...hát nehéz egyről a kettőre jutni.Sosem főzök könyvből,bármit megalkotok,legyen az kínai, vagy olasz konyha(ez utóbbi országnak voltam vendége 1 évig ám),s ha hiszitek,ha nem a pörköltnél elgondolkodok...

Először jöjjön a korábbi bejegyzésem töltött batyus fintora...
Hozzávalók:
-1 cs levelestészta(megvárod,míg kiolvad)
-Feta sajt
-1 kanál tejföl
-1/2 doboz natúr vajkrém
-1 cs.virsli
-bors(ízlés szerint)
-apróra vágott hagyma
-1 paradicsom
-1 fej gomba
-1 tojás(ezt ne tedd a töltelékbe,ezzel majd csak megkened)

A hozzávalókat apróra vágod,vagy aprítóba téve még gyorsabban megőrlöd,kikevered.A kiengedett tésztából kb.pingponglabdányi golyókat formázol,majd ellapítod,nyújtod.Beleteszed a tölteléket.A masszát középre tedd,és a tésztát visszahajtod kb 2 cm-enként a közepére(mintha a császárzsemlét képzelnéd magad elé)Szép kerek,csillag formás batyuk lesznek,a tetejét kend meg a tojással,s helyezd 200 fokos előmelegített sütőbe úgy 15 percre,míg szép aranybarna nem lesz.

Ennyi...s bele tulajdonképp azt teszel,ami van a hűtőben(pl.marad 1-2 szelet valamilyen felvágott.Vagy lehetsz elegánsabb,töltsd meg dióval,fehér hallal és fokhagymás vajas öntettel.Egyet jegyezz meg,azzal töltöd,ami van.S ha nincs levelestészta otthon,csak a többi,akkor dagasztasz gyorsan egy pizzatésztát,s azt nyújtod és töltöd...

Az elkészítési ideje nem több 15-20 percnél...ez kell nekem!!!


1 megjegyzés: