2010. március 19., péntek

Mai 20-as gyors-Anyaszáj


Spenót másképp

Sokan rögtön azt mondják "fúj",pedig szükséges és egészséges!

Hozzávalók:
-1 tasak a fagyasztóból varázsolt,vagy ha nincs bolti spenót
-1 csirkemell
-500 gr olasz durum tészta(ami a szószt befogadja,tehát farfalle,fusili,spighe,penne)
-1/2 citrom
-10 dkg reszelt parmezán
-1 db tömlös ömlesztett sajt(ha van pár kockasajt a hűtőben,az is megfelel)
-2 dl főzőtejszín
-só,bors,bazsalikom,oregano
-5 dkg vaj
-sok-sok fokhagyma(mi szeretjük...egyen belőle mindenki )

A tésztát főzd ki és csöpögtesd le jól.Közben készítsd elő a csirkemellet,vágd csíkokra,vagy kisebb kockákra,borsozd,sózd és nyomhatsz rá 2-3 gerezd fokhagymát,majd csöpögtesd meg a citrom levével,és szórd rá a parmezán felét,kézzel forgasd át.Ha kész,a vajon süsd ki.(A sütéshez válassz olyan edényt, pl.vok,amibe utána a szószt is elkészíted és a tésztával is elfér benne minden)
Emeld ki a húst egy tálra.Ebbe a vajas lébe tedd bele a spenótot,tedd hozzá a főzőtejszínt,tömlős sajtot,még ízlés szerint bazsalikomot,oreganot és fokhagymát,utána pakold vissza a tésztát és a husikat,forgasd át-KÉSZ!!!

A parmezán sajt másik fele a tálalásnál használható,de beletehető a szószba is,ahogy szeretnétek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése