Első lépésként olvasd el ezt :
Csak csipkedett a vakond engem,addig-addig spanoltam magam,míg nekliláttam elkészíteni.A habtejszín és fixáló kivételével minden adott volt hozzá, tehát ezeket felírtam a bevásárlólistámra.
Pedig a sütéshez kimondottan bénácska vagyok,de sohase mond,hogy soha.Néhány megállapítás:
1. Tejszín,csak tartós volt a boltban,majdnem nekiugrottam azonnal,de valami azt súgta olvass...s mit látok:hogy ne essen össze a hab,kérjük 10-12 órán keresztül a hútőben tartani...kivártam,másnap láttam neki az eseményeknek.
2.Tettem a tésztához egy csipet sót(mert rémlik,hogy kell,bár Audreynak ez magától érthető, nekem nem)
3.Még jó,hogy fakanállal estem neki a lisztes keverék és fehérje forgatásának, köszi a képet !
4.A piskóta fenséges lett !!!
5.A krém is !!!
6.A végeredmény is!!!
No csajok,ezt használtam hozzá(csak előbb elolvastam a hátát nekije...
S végül néhány biztonsági tanács zöldfülű kezdő mamiknak arra az esetre,ha gyerekkel együtt látnak neki sütni,mint ahogy én tettem:
-A sütő elé húzz valamit,mert a gyereket érdekli a sütőben világító lámpa :-)
-Ha hagyod krémet nyalogatni(meózza),türelmesebben várakozik...
-A piskóta kavarásához a gyermek reggeliztetése közben kezdtem neki(nyugi, a nők tudnak egyszerre 2 dolgot is csinálni),s míg ő elégedetten abrakolt,addig a nehezén már túl is voltam.
Megelőzve a kérdést, a csomagolással mi sem sokat pepecseltünk...
Óóóó, ez nagyon szuper lett!
VálaszTörlésTe megalkottad a gyerekkel együtt főzés fogalmát anyukám!
Granulálok vadul, és köszönöm a megtiszteltetést! :)
Ezennel én is belépek a blogkövetők táborába! Persze ezt eddig is megtehettem volna, de nem jutott eszembe:)
Anyukám ilyenkor csak ennyit szokott mondani:"Na,már nem éltem hiába!"Látod Juliann,kijár neked a dícséret!
VálaszTörlés