2010. április 29., csütörtök

Mai 20-as gyors-Padlizsánkrém-mmmmmmm :-D


Tegnap padlizsánkrémet készítettem.Le nem fotóztam,mert olyan,mint a Chokito,azaz ronda és finom.Nem fotogén dolog,de gyorsan és könnyen elkészíthető,sőt,ha az ember kicsit előre tervez és szervez,még rövidebb idő alatt létre lehet hozni.
A recept mamámat dícséri,tőle tanultam!

Hozzávalók:
-1 dundi nagyobbacska padlizsán
-oliva olaj(sütéshez)
-oregano,só,bors
-1 evőkanál mustár
-2 evőkanál majonéz(most jöjjön a tubusból)
-sok-sok fokhagyma(én legalább 7 dundi cikket nyomtam bele)

Elkészítés 1:
-Ha előző nap esetleg grillezel,süsd meg a megpucolt és kb 8 mm-re karikázott padlizsánt is,de ne fald fel.Sütés közben sózd,borsozd,szórd meg az oregánóval és locsold meg az oliva olajjal.
Hűtsd ki,majd tedd edénybe,vagy aprítóba,és tedd hozzá a többi cuccost,kavard össze jól,hogy massza legyen.Egy darabig hagyd állni,pihenni,hogy az ízek jó összeérjenek.

Elkészítés 2:
Egy tepsiben a tűzhelyen süsd ki a padlizsánszeleteket ugyanúgy,és kövess mindent az előzőek szerint.

A padlizsán sütés közben beszívja az olivát,ne hagyd megégni.Ha a gyermek eközben rángat,figyelmet követel,adj a kezébe egy habverőt és egy műanyag tálat(ahogy én tettem),s baromi jól leköti magát arra az 5 percre,míg elkészíted.

Mi pirítósra kentük,a kisfiam csak annyit mondott: "-Anya,ez lekörözi a tatárbifstekkk-et(.-)) is
Ló Étvágyat!
(Tudom még adós vagyok a fokhagyma-szósz receptjével is,de majd megtoldom egy finom csirekemáj paté recipével is.Így az a gyerek is megeszi a májat,aki azt mondja fúúúúúúj)




4 megjegyzés:

  1. Ez az én formám!!! Mindig akkor olvasom a blogodat, amikor hihetetlen éhes vagyok, és szó mi szó, csak rontottál a helyzetemen :-)))! A recept nálunk is így van, csak oregano nélkül, és 3 db alatt én még nem tettem be padlizsánt a sütőbe, mégis elfogy.... Sőt! Általában többféle krémet készítek (halkrém, tojáskrém....), felvágunk répát, retket, uborkát, és a családi bulikon a zöldségekkel tunkoljuk ki a tálakat, nagyon jó muri :-)))!

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye!Ebben legalább az van,amit beletettél !Finom az oregánó hozzá,de lehet bazsalikom is,amelyiket szeretnéd.Egy kis tuning nem árthat...:-)

    VálaszTörlés
  3. Andus, büszke vagyok rád! :)

    A padlizsánkrémet én is tervezem, most már tudom, honnan fogom megcsinálni:)
    Megnyugtatásul jelzem, a gombakrém sem jobb, pár nap múlva láthatod:)

    VálaszTörlés
  4. Kösziiii!
    "receptek" címke alatt vannak a gyors receptjeim.Ezek kifejezetten gyerekes receptek,ezeket mindig leírom.Tehát,ha visszafelé is olvasol,vagy megnyomod a címkét,akkor a blog kiválogatja az összes általam leírt finomságot.

    VálaszTörlés