2011. szeptember 13., kedd

Tarhonya olaszosan

Nővéremnél kóstoltam bele ebbe a filléres finomságba, s gondoltam azonnal reprodukálnom kell, mert ha nem , akkor nemtom mi lesz ám !

A recept:

Ezek mind a pácban vannak....:
2 dl tarhonya
5 dl paradicsom ivólé
4 ek.olaj
5 dkg reszelt sajt
1 db tyúkhúsleves kocka
1 kis vöröshagyma
1 tk.pirospaprika
1 mk.kakukkfű,vagy bazsalikom
1/2 cs.petrezselyem
só ízlés szerint

Kotyvasztási menet:
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.Majd ráöntjük a tarhonyát és néhány percig tovább pirítjuk .Ezután felöntjük 2 dl vízzel,belekeverjük a paradicsomlevet ,pirospaprikát,kakukkfüvet,vagy bazsalikomot,majd a húsleveskockát is hozzá adjuk.Kis lángon fedő alatt addig főzzük amíg az összes levét fel nem szívta.Ekkor belekeverjük a sajtot és egy kiolajozott formába jó szorosan belenyomkodjuk.Előmelegített sütöbe rakjuk 10 percre,ezután kiborítjuk egy meleg tálra.

Elkészítési idő: 40 perc



A dolog lényege az,hogy csak összeöntöd a hozzávalókat, s tényleg elkészül magától. Szerencse fia az,kinek esetleg kerámialapos tűzhelye van, mert nem kap frászt, hogy esetleg odakap. Nekem ez csak álom, mivel a házban ehhez nem megfelelő az áramkör, a csere pedig horribilis összeg lenne.
Én kis lángon egy vastag vas edényalátét társaságára bíztam a lábast.

Rántott husit ettünk hozzá, s olyan milánói sertésborda fílingje van az egésznek. Anyum szerint nem ez lenne az ő egyik kedvenc étele, de ehhez  képest térült-fordult, s folyamatosan belekotort a villával, s hammbekapta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése