2010. május 22., szombat

Olasz paradicsomkrémleves

A leves elkészítése csupán 10-15 percet vesz igénybe.Isteni, köze nincs a menzás paradicsomlevesekhez(bár lehet perverzitás-néha az is jól esik).Többféleképp fűszerezhető és különböző "betétekkel" tálalható.
Az alap leves hozzávalói:
5 dkg vaj
3-4 lapos ev.kanál liszt
2 csipet só
3 ev.kanál cukor
bors
1/2 fej hagyma
2 húsleveskocka
1 liter 100 %-os paradicsomlé
5 dl víz
És a lelke a levesnek a zellerzöld,vagy lestyán,vagy bazsalikom,de jó sok.

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk,habverő segítségével gyorsan elkavarjuk benne a lisztet,majd lassan felengedjük kevergetve a paradicsomlével,beletesszük a cukrot,sót,borsot,hozzátesszük a vizet és a leveskockákat,valamint a rendelkezésünkre álló választott " lelket".Ami vagy-vagy alapon történjen,azaz vagy bazsalikom,vagy zellerzöld,vagy lestyán.A végén beledobjuk az apróra vágott hagymát,s ha felrottyan,akkor már kész is van.

A tálaláskor ehetjük pirított zsemlekockával,de ami megbolondítja az egészet, az egy kis reszelt parmezán,és a mini mozzarellagolyók.Hmmmm!!!Bevallom,én mindenből belecsenek egy kis nemkeveset .-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése